Julen er ikke nødvendigvis kun en særlig højtid i hjemmet. Der er nemlig mange af landets virksomheder, der går mere og mere op i, at de ansatte også mærker julens søde tid i virksomheden. Det kommer særligt i kraft af fortsat mere fokus på de blødere værdier blandt de ansatte, som nyder godt af denne trend.

Julen er således blevet noget, vi i højere grad dyrker kollektivt på kontoret, hvor julepynten hilses velkommen, og hvor også gløgg og æbleskiver får lov til at erstatte kagen for en stund.

For virksomheden giver det også god mening at bruge julen til at vise den blødere side og score point hos de ansatte.

Sådan kan virksomheden bruge julen aktivt

Som virksomhed er der gode muligheder for at score ekstra point hos de ansatte og vise en mere blød og personlig side, end den man normalt møder. Det kan være vigtigt i forhold til at skabe bedre og mere personlige relationer med de ansatte, som slår deres folder i virksomheden. På den måde styrker man båndet, hvilket kan være med til at fastholde gode ansatte længere tid. Det kan naturligvis ikke stå alene som metode til at holde på de gode medarbejdere, men det er en vigtig del af den samlede sum.

Virksomheden har igennem december måned mulighed for at f.eks. pynte lidt ekstra op, sørge for snacks som brunkager og pebernødder – og måske klejner og gløgg ved lejlighed. Det er en meget billig og nem måde og skabe hygge på, da man trækker på julens referencer.

Derudover, så kan en firmajulegave være med til at gøre en stor forskel. Det skyldes, at gave-givning er et ritual, der har mange medforståelser. F.eks. er det med til at give en vis form for anerkendelse, når man modtager gaven, fordi man har ydet en god indsats igennem året. Faktisk er rigtig mange virksomheder utrolig bevidste om at give gode firmajulegaver for et flot beløb, da det er med til at skabe ekstra glæde hos deres ansatte.