Vil du gerne have så meget ud af din hårplejerutine som overhovedet muligt? Vil du gerne have et sundt, smukt og blødt hår? Der er mange forskellige hårplejeprodukter på markedet, der lover guld og grønne skove, men det er langt fra alle, der kan overholde de mange løfter – og det er især tilfældet for de produkter, der ikke er økologiske og naturlige. Vi har derfor her samlet 3 gode grunde til, at du bør gå efter økologisk hårpleje.

Du undgår skadelige kemikalier

Shampoo, balsam og hårkure kan indeholde flere ingredienser, der er decideret skadelige for håret på sigt. Det er bl.a. ingredienser som sulfat, der godt nok sørger for at shampooen skummer samt opløser fedt og snavs, men det gør også skade på hår og hud på sigt og føre til tør og irriteret hovedbund. Det er også ingredienser som silikone, som kan gøre det svært at de plejende ingredienser at trænge igennem og dermed føre til tørt hår og splittede ender. Disse ingredienser kan du helt undgå, hvis du går efter økologisk shampoo, balsam og hårkur.

Du opnår bedre resultater

Det giver lidt sig selv, at hvis du begynder at bruge hårprodukter, der ikke indeholder ingredienser som sulfat, silikone og endda parabener, der kan skade dit hår på sigt, så vil du hurtigt opleve bedre resultater. Bedre råvarer giver nemlig bedre pleje til dit hår og samtidig lavere risiko for allergi. Du vil derfor opleve et sundere, blødere og smukkere hår, når du bruger økologiske hårplejeprodukter.

Det er bedre for miljøet

Økologiske hårprodukter er dog ikke kun gode for dit hår, men faktisk også for miljøet. De bliver nemlig produceret ved brug af naturlige landbrugsmetoder, så miljøet belastet så lidt som overhovedet muligt. Økologiske produkter er også ofte veganske og cruelty-free, og det betyder, at der altså ikke er nogen dyr, der har lidt skade eller overlast ved hverken udvikling eller fremstilling af produkterne.