Dette kan være en måde at gøre det på.

I min husstand er vi kun to personer, mig og min teenage søn. Det er derfor vigtigt for mig, at han deltager i de daglige gøremål. Både fordi jeg ikke har ubegrænset tid, da jeg har fuldtidsarbejde, men også for at forberede ham til et selvstændigt liv i egen bolig på et tidspunkt. I min optik tager en teenager bestemt ikke skade af, at deltage i de daglige gøremål. Det er en god måde at blive vænnet til, at der er mange ting, der skal ordnes, når man engang selv skal stå for en husholdning.

Jeg spurgte ham om, hvilke pligter han gerne vil have? Han svarede: Hvad kan jeg vælge imellem?

Så jeg satte mig til at lave en liste med de forskellige daglige gøremål. Da den var færdig, fik han bud på at vælge minimum 5 forskellige, på denne måde har han selv haft indflydelse på, hvilke ting, han har ansvaret for. Da han er teenager, valgte han selvfølgelig kun 5, der er jo ikke nogen grund til at overdrive.

 

Tjekliste over daglige gøremål kan være:

En ugentlig dag med madlavning

Tørre støv af

Vaske tøj

Tørre tøj/hænge tøj op

Lægge tøj sammen

Lægge tøj på plads

Vande blomster

Gå ud med affald

Sætte i opvaskemaskinen

Tømme opvaskemaskinen

Give kat mad og vand

Tømme kattebakker

Hjælpe med madplan

Støvsuge

Hjælpe med indkøb

Der kan sagtens tilføjes andre ting til listen, det afhænger jo af den enkelte husstand.

Der kan selvfølgelig stadig være en enkelt diskussion i ny og næ, men det er vigtigt at minde ham om, at han selv har valgt sine pligter. I det store hele går det meget godt. Han står selv for at vaske sit eget tøj, så hvis der ikke er mere rent tøj, så kan han kun takke sig selv for det. Han har da måttet gå i skole uden strømper en enkelt gang.

Hvordan-man.dk