Det første spørgsmål, der altid dukker op, når folk planlægger en stor begivenhed, er, hvilken catering de skal bruge. Der findes mange forskellige madtyper, nogle, mere traditionelle end andre. Hvordan beslutter man sig for, hvilken en man skal vælge? Denne artikel vil diskutere 3 typer af cateringmuligheder og give fordele og ulemper for hver enkelt, så du kan træffe en informeret beslutning om, hvilken stil der passer bedst til din begivenhed!

3 retters menu

Her udvælger man en forret, hovedret og dessert, hvis du gerne vil have noget varieret mad. Det kan være til runde fødselsdage, til bryllup eller konfirmationer.

Fordelen ved ret-menuer er, at man får varieret mad. Man kan få maden serveret, så man ikke får spist for meget. Ulempen er dog, at man kan risikere, at nogle gæster ikke kan lide noget eller dele af maden, hvor der ikke kan tilbydes noget alternativt. Det er også godt til nytårsmenuen, så man ikke skal stå og kokkere i sin fineste nytårskjoler.

Buffet

Buffet er en populær måde at tilbyde mad til sine gæster på. En buffet er en masse forskellige retter, hvor gæsten selv kan vælge, hvad han/hun kan lide, hvilket betyder, at der er med stor garanti for, at gæsten ikke går sulten derfra. Buffeter er ikke umiddelbart særlig dyre, men ulempen er, at gæsterne selv skal rejse sig og tage maden. Ulempen er, at der som regel altid er mad i overskud, som man kan ende i madspild. En anden ulempe er, at der er

Der findes mange forskellige buffet-typer, hvor man kan køre dansk tema, med steg, kartofler og salater. Men man kan også vælge kinesisk buffet, tapas med flere.

Alternative mad typer

Indenfor de seneste år, så er der også kommet andre alternative mad-typer på markedet. Udover, at man kan vælge buffeter, og flere retter menuer, så kan man også vælge anden form for mad til servering. Noget, som har fået gode anmeldelser, er pandekagebiler. Her kommer en bil ud, og serverer madpandekager og dessertpandekager til dine gæster. Her kan gæsterne selv vælge fyldet de vil have i. Ofte er det ad libitum, som betyder, at gæsterne kan spise så meget de vil. På den måde, er der også garanti for, at gæsterne ikke går sultne i seng.

Her skal man tænke på, at gøre det så nemt som muligt for sig selv. Hvis man vælger 3 retters menuer, så skal man finde nogle tjenere til at servere retterne. Når der er buffet, skal man opvarme og anrette alle retterne, hvortil man ved en pandekagebil, slet ikke behøver at røre en finger.