Aktive ferieoplevelser i Danmark

Her er det perfekte valg til dig. Gå på opdagelse i mørket med en ravlygte langs de danske kyster i håbet om at finde det eftertragtede rav. Ravjagt er en spændende og anderledes aktivitet hele familien vil elske! Her kan du læse dig til, hvilken ravlygte du bør tage med dig ud i ravjagtens mørke. 

Hvad er den bedste Ravlygte ?

Det findes utroligt mange Ravlygter på markedet og der er de seneste år kommet mange nye Ravlygter til. Nogle modeller udgår dog også i takt med at der udvikles bedre lygter men typisk vil man se at en model vil være på markedet i flere år. Udviklingen af UV Ravlygter følger som sådan udviklingen indenfor teknik og specielt med lygterne udvikles der hvert år nye typer LED og det er overvejende LED med hvidt lys der udvikles på da det er disse der sælges flest af da de bruges i utroligt mange produkter verden over.

Det er yderst svært og næsten umuligt at fortælle hvilken Ravlygte der er den bedste til dig da det afhænger af rigtig mange faktorer som feks. hvor man skal bruge lygten om den skal bruges i vand og mange andre faktorer så den bedste Ravlygte for dig er ikke nødvendigvis en mage til den din ven eller veninde bruger. De forskellige Ravlygter der produceres i verden er udviklet på forskellig måde, nogle har kraftigt smalt lys, andre meget bredt lys, nogle får Ravet til at fremstå mere gult og andre kan bruges i dagslys så mulighederne er mange.

Mange forskellige varianter 

Skal du på din første ravjagt, kan du sagtens nøjes med en mindre lygte af slagsen. Begynderlygten udsender kun en lille mængde lys, der hverken er særligt langt eller bredt. I de fleste tilfælde kan begynderlygten kun lyse 2-3 meter frem for sig med en meget begrænset bredde. Begynderlygten egner sig derfor specielt godt, til at lede i tang

Bevæger du dig op ad prisstigen kan du falde over lygter med kort længde og en bemærkelsesværdig bredde. Her behøver du ikke at bevæge lygten på samme måde som hvis du bruger en lygte med en smallere lysstribe. Dette gør lygten attraktiv for brugere, der er på ravjagt alene eller blot med få andre. Hvis du ønsker at finde rav som du har til formål at sælge, så kan det godt betale sig at købe en dyrere ravlygte, da du lettere vil kunne finde mere rav med dem med højere keglestyrke, som derfor også koster en smule mere. Men hvis din plan er at have det som en lille hobby, så er en begynder-ravlygte helt oplagt til formålet.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Ravfund.dk