"Har du en identitetskrise?"

Burde min hund forbydes?

21931429_10212015854823223_703612901_o

Burde min smukke lille bulldog baby forbydes? Det er der altså nogen der mener. DR2 lavede et indslag om, at dyrelæger advarer mod at købe kortsnudede hunde som mops, franske bulldogs og ikke mindst engelske bulldogs som Watson. Peter Sandøe som er professor ved Københavns universitet mener at vi burde forbyde kortsnudede racer. Ja! Direkte forbyde dem!

Jeg ved skam godt at de her racer ikke altid er lige sunde. Jeg er ikke naiv. Men direkte at forbyde dem, det er altså lige lovligt ekstremt! Det er min opfattelse, at vi ihvertfald i Danmark er rigtig gode til at stille krav til kenneler og avlere – som vi burde være. Alle de avlere som jeg stødte på, da jeg skulle finde Watson gik meget op i deres hundes sundhed.

Jeg håber virkelig også at alle dem der vil anskaffe sig en hund går op i hundens sundhed og ikke kun udseende. Så jeg er egentlig ret enig i, at man skal tænke sig godt om inden man anskaffer sig en af de racer. Jeg undersøgte meget om bulldogs inden jeg fik Watson. Og fordi jeg kendte til de sundhedsrisiko der var ved racen gik jeg også virkelig op i at finde en god avler.

Bulldogs er faktisk på listen over de dyreste hunde at eje. Ét er at prisen for selve hvalpen er ret høj. Noget andet er alle de mulige dyrelægeomkostninger. Hvis der er det mindste med Watson tager jeg ham til dyrelæge, da jeg gerne vil være på forkant med alt. Som sagt så fik jeg ham fra en rigtig god avler og hans mor og far er sunde og raske, så han burde også have et godt helbred, men better safe than sorry! Watsons far er faktisk 10 år og still going strong. Det er ret meget for en bulldog.

Jeg kan  blive virkelig ked af det, når folk kritiserer Watson på min Instagram. Egentlig kritiserer de mest mig, fordi jeg er jo et forfærdeligt menneske som holder liv i en skamavlet race og Watson lider jo åbenlyst hvert sekund han eksisterer. I mean come on? Det er ikke særlig rare kommentarer at få, når man er lykkelig over sin lille hvalp og bare gerne vil dele sin glæde. Jeg har altså undersøgt racen. Watson har det godt. Og jeg passer godt på ham! Udover lidt snorken er der intet i vejen med hans luftveje. Han kan lege lige så vildt og lige så længe som min søsters langsnudet rumænske gadehund.

Long story short: Kortsnudede hunde burde ikke forbydes, men man burde undersøge race og avler/kennel grundigt inden man anskaffer sig en hund. Det gælder desuden uanset racen!

 

 

13 kommentarer

 • Amalie S

  Fint du går op i dens sundhed, men det er og bliver en indavlet race. Så bare fordi det er en ‘sund udgave’ af en usund race, er det jo ikke en sund hund. Jeg synes du og mange andre offentlige personer har et stort ansvar i at starte trends – og denne er hverken god eller sund. Der bliver endnu større efterspørgsel, hvilket er en belastning for avlsprogrammet for bla den her race. Peter Sandøe er min lærer på dyrlæge-uddannelsen, og hvis nogen ved, hvad han taler om, så er det ham. Han er tidligere formand for dyreetisk råd, og ved hvad der er rigtigt og forkert. Det håber jeg inderst inde også du gør – og at det er sidste gang du køber et indavlet modedyr 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Så er din lærer lidt af en douche – sorry to say. Massere af andre dyrelæger erkender, at man skal undersøge sundhed og avler inden man anskaffer sig en fladsnudet hund, men mener ikke at forbud er vejen frem.

   Hvad du kalder for et indavlet modedyr, kalder jeg for en del af min familie. Men sådan opfatter vi jo dyr så forskelligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smukt sagt Nikita 👍😘 Nu jeg tilfældigvis venner med opdrætter af din Watson, lige som min datter Tasha og jeg, selv er opdrætter af både fransk og engelsk. Vi vægter sundhed højt og har ikke de typiske problemer mange dyrlæger skriger vagt i gevær for. Dyrlægerne får mange usunde hunde ind. Ja det jo for dælen derfor mange af dem, har den kedelige mening. Hvad de glemmer, er at de slår alle over en kam. Trods at de fleste bulldogger de får ind, netop er fra hundehandlere, stamtavleløs avl osv. Hvor der fælles for opdrætter bag disse bulldogs. Sidder mennesker Kun med øje for profit og uden den passion de fleste af os DKK registrerede opdrættere, sidder med. Opdrætter man med omtanke og tjekker sine hunde, ja så vil der ind imellem være hunde, der ikke indgår i avl pga. knap så høj sundhed. Hos “baggårds” opdrættere smides alt med puls i avl. Hvilket har været hovedårsagen for at braksnudet hunde har fået et blakket ry. Men at forbyde dem, er helt ude i hampen og giver netop hundehandlere og baggårds avleren, så frit spil at så spinder de da først guld….
  ROM blev ikke bygget på en dag, så kun med etik, gerne sundhedskrav og bedre fokus på sundheden i det enkelte avlsdyr, vil racens ry forbedres. Ligesom mere grænsekontrol af kassebiler der suser over grænsen med hele hvalpekuld frataget moderen i 4-6 ugers alderen. På internet salgssider florerer der hundehandler hvalpe og politiet gør intet ved det. Med et dyrepoliti til at varetage den slags, ville racens sundheds ry vende med tiden. Men så længe hundehandlere har frit spil, vil dyrlægerne se mange usunde braksnudet racer.
  Mvh. PJ

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Casper Juhl

  Hej nikita.
  Er helt enig i dit syn på sundheds faktoren i at vælge et dyr.
  Har selv været ejer af en fransk bulldog som desværre døde af en hjerneblødning, og nu vil jeg gerne have en ny her 5 år efter.
  Kan du anbefale avler eller kennel hvor de sælger franske og engelske bulldogs? Evt. Hvor du selv har købt watson 🙂
  Jeg er ligesom dig forelsket i racen og det skal man ikke skamme sig over !
  Mvh

  Casper

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annesofie

  Giver dig så meget ret og har følt mig så meget ramt i debatten. Kan kun sige jeg er glad for at jeg ikke er en offentlig person, det bliver beskudt fordi vi vælger disse hunde. 😔 derudover vil jeg sige at jeg synes det er utrolig flot at du som offentlig person har sat dig ind i både avl og sundhed og hermed valgt en DKK hund fremfor at spare nogen penge og købe en eller anden hund på dba. 👌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Vent… hvad? Så fordi dit ego er stort nok, skal hunde som Watson lide i årevis? Tag et sugerør, træk vejret igennem det og se hvor længe du synes det er sjovt. Egoist.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   What? Hvad har mit ego med noget at gøre? Jeg skriver jo netop at man skal vægte hundens sundhed over udseende og sikre sig, at man får hunden fra en god avler og at forældrene er sunde og raske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Der burde klart laves regler vedrørende avlen på disse racer og det er jo også det dokumentaren i høj grad handler om, at man avlet racer med mere og mere ekstreme udseender, på bekostning af dyrenes velfærd. Great Danes bliver størrer og størrer og lider af alvorlige hjerteproblemer, fladnæsede hunde bliver fladere og fladere og får problemer med vejrtrækning og øjne, alt sammen fordi, der går mode i at ha et dyr med et særligt udseende 👎
  Det er avlsforbundenes ansvar at sætte nye standarter for hvilken retning avlen skal bevæge sig i, lige som det er købernes ansvar ikke at støtte et bestemt marked.
  DET sagt, så syntes jeg ikke der er nogen der skal kritisere dig. Jeg har selv en meget fladnæset perser, da jeg begyndte at lede efter en, gik jeg bevist efter en klassisk perser med lang og sund næse, men en dag da jeg var ude og kigge på killinger, blev lille William (min kat) ved med at kravle op på mig og falde i søvn ❤ han valgte mig, jeg er ked af, at han skal leve med øjne der næsten altid løber, fordi det flade udseende er blevet populært, men derudover er han en glad og sund og vidunderlig kat ❤❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Helt enig. Også fordi man som hundeejer jo heller ikke er interesseret I at have en syg hund – uanset hvor nuttet den så er. Min mormor har faktisk haft og udstillet Grand Danois. Hun fortalte mig at gennemsnitslevealderen for de tyske udstillings grand danois var to år, fordi hundene blev slæbt rundt og ikke fik nogen ro lige fra da de var hvalpe og gamle nok til at blive udstillet 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Der burde klart laves regler vedrørende avlen på disse racer og det er jo også det dokumentaren i høj grad handler om, at man avlet racer med mere og mere ekstreme udseender, på boksning af dyrenes velfærd. Great Danes bliver størrer og størrer og lider af alvorlige hjerteproblemer, fladpandede hunde bliver fladere og fladere og får problemer med vejrtrækning og øjne, alt sammen fordi, der går mode i at ha et dyr med et særligt udseende 👎
  Det er avlsforbundenes ansvar at sætte nye standarter for hvilken retning avlen skal bevæge sig i, lige som det er købernes ansvar ikke at støtte et bestemt marked.
  DET sagt, så syntes jeg ikke der er nogen der skal kritisere dig. Jeg har selv en meget fladnæset perser, da jeg begyndte at lede efter en, gik jeg bevist efter en klassisk perser med lang og sund næse, men en dag da jeg var ude og kigge på killinger, blev lille William (min kat) ved med at kravle op på mig og falde i søvn ❤ han valgte mig, jeg er ked af, at han skal leve med øjne der næsten altid løber, fordi det flade udseende er blevet populært, men derudover er han en glad og sund og vidunderlig kat ❤❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Din hund skal ikke forbydes. Det er et godt sammentræf, min bror har en engelsk bulldog der hedder Watson. Navnet passer perfekt til racen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingen hund burde være ulovlig! <3 :'(
  Det burde være ulovligt at opdrætte syge hunde og mishandle hund. Hundeloven burde blive afskaffet. Det burde være ulovligt, at have visse hunderacer, hvis man ikke har "erfaringen" til at kunne opdrage dem rigtigt. Der burde være en lov om man skulle have kæledyrs-tilladelse/kursus, før man må anskaffe sig et kæledyr. Så ingen dyr kan lide…
  Watson ser dejlig ud og på instagram ligner han en hund som virkelig trives. Kærlighed til ALLE hunderacer <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Har du en identitetskrise?"