Twerking og ødelagte knæ

#FreeKesha

CbvyzHPW4AE2w5A.jpg-large

De fleste husker nok Ke$ha, som hittede med Tick Tock, Die Young, Timber osv. for et par år siden. I har nok også lagt mærke til, at Kesha ikke har udgivet musik igennem en længere periode. Dette er langt fra fordi hun ikke længere ønsker at udgive musik, men fordi hun igennem ti år(!!) har arbejdet med en producer der har overgrebet sig på hende både fysisk og psykisk.

I starten af 2014 søgte Kesha hjælp for en spiseforstyrrelse på en klinik. En spiseforstyrrelse hun udviklede på grund af Dr. Lukes overgreb. Under Keshas ophold på klinikken fik hun lægernes ord for at samarbejde med Dr. Luke kunne ende med at slå hende ihjel. Kesha har siden forsøgt at komme ud af sin kontrakt med Sony, men i fredags valgte en dommer at udelukke den mulighed. Hvilket nu betyder at hun bliver nødt til at lave seks(!!) album til med den mand som igennem flere år har misbrugt hende.

Der er altså en dommer, der har valgt, at en kontrakt er vigtigere end en kvindes liv og sikkerhed. Zayn Malik fra One Direction var i stand til at komme ud af sin kontrakt, fordi han ikke var tilfreds med den musik de lavede, men Kesha skal fortsat arbejde med en mand, som voldtog hende, følelsesmæssigt misbrugte hende og i sidste ende næsten tog livet af hende.

I kan læse mere om hele sagen her og her.

 

PS: Efter jeg skrev det her indlæg, tjekkede jeg lige på infomedia om nogle danske medier havde skrevet om det, og det havde de så ikke. Hvis Miley Cyrus er forlovet igen eller Kim Kardashian deler et nyt udfordrende billede, så bliver der straks skrevet artikler om det. Men noget så vigtigt som en kvindes kamp for at slippe væk fra sin misbruger er åbenbart ikke spaltepladsen værdig? Og jeg ved godt, at jeg er den forkerte til at brokke mig over det her. Jeg har efterhånden bygget en karriere på, at medierne skriver ligegyldige historier om mig. Og det er heller ikke fordi jeg siger, at Se og Hør ikke må eller ikke burde skrive om Miley og Liam eller at Metroxpress ikke må skrive om Kardashians. Jeg mener bare, at en så vigtig historie som denne, burde der også være plads til.

 

PPS: En af mine venner skrev til mig, at han jo ikke er blevet dømt for voldtægten og at jeg derfor burde genoverveje min formulering til, “som hun siger voldtog hende”. Jeg kan sagtens forstå hvordan denne formulering kan være mere hensigtsmæssig, men da jeg fik den besked, var det eneste, jeg kunne tænke på, hvor forskruet et samfund vi lever i, når vi er let kan acceptere folk der siger, at hun lyver om voldtægten, men vi kan ikke acceptere, dem der siger, at de tror hun taler sandt.

27 kommentarer

 • Anders K.

  Hvis man føler sig voldtaget, er man blevet voldtaget.
  Citat: En eller anden som jeg ikke husker, men det gør det ikke mindre sandt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Er enig i at keesha skal frigøres fra kontrakten, men der mangler altså lidt fact tjek og et nuanceret billede i den her post – det her er jo netop EB mfl. om igen hvis ik man lige gengiver det fulde billede.

  1) nej, det er ikke slået fast at K er blevet misbrugt – altså endnu ingen domsfældelse
  2) hun har i tidligere retsag (2011) under ed berettet at hun ikke har været seksuelt misbrugt af produceren
  3) Keesha er faktisk ‘free’ fra Sony i den forstand at det ligger hende frit for at udgive musik med andre (efter eget valg) producere mfl. – Sony er derimod bare ikke tvunget til at promovere den musik der kommer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Det er egentlig lidt sjovt, at en liberal politiker forarges når et menneske bliver uværdigt behandlet grundet kontrakter og penge. Er det ikke det I normalt bifalder? Med jeres politik vil I gøre velfærd til en passé og kun tilbyde det til de der kan betale det.
  I vil opfordre til socialdumping, fordi det skaber vækst og I lægger op til at det kun er fåtallet der skal behandles værdigt. Sig mig lige, hvordan kan denne indstilling være retfærdig?
  Jeg har stor medfølelse for ke$ha, og den behandling hun bliver udsat for, men jeg synes ikke at penge skal afholde et menneske fra at blive behandlet ordentligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Jeg siger ikke, at man skal anklage hende for at lyve, men det er også direkte forkert at fordømme ham, når der dels ikke er nogen som helst konkrete beviser, når hun svor under ed tidligere, at han hverken havde forgrebet sig på hende eller givet hende “date rape”-drugs, og når sagen ikke en gang er kørt endnu. Jeg siger ikke, at man skal forherlige ham og alt det her, men at det er ret uhensigtsmæssigt at sable en mand ned, som man faktisk ikke ved om er skyldig.
  Desuden synes jeg, at du udelader en meget vigtig information: At Sony har tilbudt hende at arbejde med en anden producer, så hun er ikke tvunget til direkte at arbejde med Dr. Luke. Selvfølgelig er det stadig ikke fedt at skulle være i hans omgangskreds, men det er jo ikke sådan, at de vil tvinge hende til at være i direkte arbejde med ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa Thestrup

   Enig!! Og hvis en dommer har erkendt at kontrakten ikke kan opsiges, så må det jo altså være fordi der ikke er foregået noget, som kan løslade hende fra kontrakten. Ærligt så lyder det bare som en gang hollywood sladder det her … Dertil kommer at det er ulovligt at hænge folk ud når de ikke er kendt skyldige af en retsinstans. Nu tror jeg ikke Dr. Luke læsef med her, men han kunne principielt lægge sag an mod Nikita og søge erstatning for indicier.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hold da op, der sidder da godt nok en hær af forsvarer og læser med. Typisk dansk at skulle stoppe op og sige “men hov hov” i stedet for at fokusere på det virkelige problem. Ja han er uskyldig indtil det modsatte er bevist men hun ville nok ikke lade sig selv gå igennem disse retssager med alverdens gossip til følge hvis ikke hun virkelig ønskede at komme ud af samarbejdet med ham fordi han på den ene eller anden måde har ageret uretsmæssigt. Så er den altså bare ikke længere. Og som Nikita skriver, hun beder jo ikke om at få ham bag tremmer, hun vil bare ikke ødelægges mere ved at skulle arbejde med ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Nu er det sådan at Ke$ha ikke behøver at arbejde sammen med Dr. Luke længere, hvis hun ikke vil. Hun kan få lov til at arbejde med anden producer på de 6 resterende albums hun mangler at lave for, at opfylde hendes kontrakt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jonas

  Der stikker noget under i denne sag.
  Faktisk har både Sony og DR. Luke sagt, at hun helt frit kan benytte sig af en anden producer, men det har hun afslået. Men bliver stadig ved med at argumenterer med, at hun vil ud af kontrakten med Sony, da de vil tvinge hende til at arbejde med DR. Luke.

  Samtidig har hun, under ed, fortalt at hun hverken er blevet bedøvet eller udsat for seksuelle overgreb –

  Der stikker noget under i denne sag, vi har ikke hørt set sidste.

  http://www.rollingstone.com/music/news/dr-luke-kesha-free-to-record-music-rape-accusations-outright-lies-20160222

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej

  Hej <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anton

  Selvfølgelig skal danskere sætte spørgsmålstegn ved om han rent faktisk HAR voldtaget hende, lad hende nu bare komme ud af den lorte kontrakt WTF. #FREEKESHA

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg er helt enig i at det er forrykt, men så vidt jeg har forstået, så var det en preliminary injunction – altså en midlertidig retsafgørelse, hvilket betyder, at hun ikke kan komme ud af kontrakten NU og få lov til at indspille musik FØR retssagen er kørt. Så der er stadig håb. 🙂 Hun ville “bare” have en preliminary injunction, fordi karrierer som hendes ikke kan stå stille i så lang tid uden at tage stilling. (http://www.hollywoodreporter.com/thr-esq/kesha-warns-her-career-will-825685 )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders

  det er forhåbentlig stadig sådan i både USA og i DK, at man er uskyldig til det modsatte er bevist.
  “Deres samarbejde var dybt skadeligt for hendes mentale helbred”, det er svært at bevise, at det er samarbejdet, der er årsagen til hendes dårlige mentale helbred…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MD

  Hov hov! Manden er altså ikke dømt for noget og derfor bliver kontrakten vedligeholdt! Det er ord imod ord – ingen kan dømmes alene på det grundlag – og slet ikke af dig og mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Om han er blevet dømt for voldtægten eller ej, så ligger der altså beviser for, at deres samarbejde var dybt skadeligt for hendes mentale helbred.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MD

   Som du selv siger i din PPS: “tror hun taler sandt”. Hun kan sagtens tale sandt og folk kan sagtens tro det er sandt. Men hvornår har en dommer/jury nogensinde dømt en gerningsmand fordi de TROR offeret taler sandt? Sådan fungerer det desværre ikke og derfor er hun, selvfølgelig, stadig bundet af sin kontrakt. Det er en rigtig trist sag, men ikke desto mindre har hun ingen sag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Det faktum at hun har været indlagt på en klinik for en spiseforstyrrelse som hun udviklede under hans misbrug, mener jeg ellers støtter hendes sag. Hun beder ikke om at få smidt ham i fængsel. Hun vil bare ikke arbejde med ham.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MD

   Men hun kan jo have udviklet spiseforstyrrelsen uafhængigt af ham? Millioner af piger/kvinder lider af spiseforstyrrelser, det er jo ikke noget nyt. Og det at hun ikke vil have ham i fængsel, er vel det dårligste argument for hendes sag?
   For hvorfor vil hun ikke have ham i fængsel, hvis hans misbrug har været så slemt? Kan det tænkes at hun har en samvittighed og at hun måske ikke taler sandt? Hun har måske bare fået et bedre tilbud end det fra Sony og nu vil hun ud af kontrakten?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MD

   Så nu sletter du kommentarer der stiller GODE spørgsmålstegn ved logikken i at dømme ham fra Sony uden grund. Bum bum.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MD

   ^da jeg skrev ovenstående var det forsvundet. Nu er det tilbage. Beklager.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • ØF

   Hmmm

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jen

   Sony har sagt, at hun slet ikke behøver at arbejde med Dr. Luke hvis hun ikke vil. Hun kan få lov at arbejde med en anden producer indtil hun har opfyldt sin kontrakt om de 6 albums

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janne

   Som kandidatstuderende i psykologi er jeg uenig heri – Der kan være så mange grunde til, at Kesha udviklede en spiseforstyrrelse, og det er absolut ikke unormalt at mennesker i hendes branche når dertil, pga. det forøgede pres for at se perfekt ud. Og særligt i hendes tilfælde, hvor mange gennem tiden har langet ud efter hendes krop og udseende. Det har en langt større forklaringsværdi udi en spiseforstyrrelse end overgreb.
   Jeg siger ikke, at hun lyver. Men at det er helt vildt skævt at hænge manden ud i den offentlige gabestok, når der faktisk ikke er nogle konkrete beviser.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Twerking og ødelagte knæ