Så så man lige mig i en tuxedo!

En frygtelig kvinde – en fantastisk film

22195464_122557798447755_2582736388718746146_n

I går var jeg til gallapremiere på filmen En Frygtelig Kvinde. Meget kort handler den om en mand, Rasmus, der ender i et forhold med en kvinde, Marie, som prøver at lave om på ham. Jeg havde egentlig ingen forventinger. Jeg mødte ikke op med en feministisk skepsis eller noget. Jeg var bare klar på at se en god film. Og det var det virkelig!

Filmen var underholdende og virkelig nem at relatere til. Både på de lidt sjove punkter, som at sige til ens kæreste “Skal du have den skjorte på i aften?”. Som jo bare betyder, den skjorte skal du i hvert fald ikke have på i aften! Men også på de ubehagelige punkter, for eksempel et skænderi der foregår et lidt for offentligt sted. Man sidder virkelig og har lyst til at kigge væk, men på en god måde.

Var den kvinde så virkelig så frygtelig? På nogen punkter ja. Der er en scene eller to hvor hun bare er decideret modbydelig. Men så er der også mange scener, hvor man egentlig bare ønsker at Rasmus siger fra. Så er der også scener, hvor man tænker at problemet ikke er, at hun er frygtelig men mere bare at hun er en kvinde. For eksempel skærer Rasmus på et tidspunkt frugt til Marie og hendes veninder. Det grinte vi lidt af i salen. Men hvis det var omvendt og Marie stod ude i køkkenet og hældte chips op i en skål og lavede dip til Rasmus og hans venner, så ville vi jo ikke tænke noget om det. På et andet tidspunkt slikker Rasmus Marie, hun kommer og falder så i søvn lige bagefter. Nej, det er ikke super fedt at det sker, men hvis det var omvendt ville vi jo nok ikke tænke så meget over det.

Og så skal man selvfølgelig være bevidst om, at det altså ikke kun er kvinder, der kan være frygtelige i forhold. Jeg har godt nok også kendt mange manipulerende mænd. Så jeg håber ikke at filmen vil blive brugt til generaliseringer om kvinder, fordi alle kan være assholes i forhold. Så se den som en god, vellavet og underholdende film, og ikke som en dokumentar over hvordan kvinder opfører sig i forhold.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så så man lige mig i en tuxedo!