TIl Århus og filme ny webserie

Hvad sker der for nipples?

21706557_10209175907265940_1289829871_o

Billede af Ekaterina Krarup Andersen

I søndags lagde jeg det her billede op på Instagram. Helt almindeligt lingerie billede efter mine standarder. Men selvfølgelig er der nogle idioter, der finder det nødvendigt at kommentere på mine brystvorter. Altså de kommenterer ikke på mine brystvorters farve, størrelse eller whatever. Men de kommenterer simpelthen bare “nipples”. Som en ren konstatering af, at de er der.

Når en mand – og ja, det er altså typisk en mand – kommenterer “nipples” på et af mine billeder, svarer jeg altid det samme tilbage: “I have a theory that men who feel the need to comment “nipple” on a womans photo has never seen them in real life. Is this correct?”. Og det er altså en seriøs teori. Jeg kan ikke se hvorfor det ellers skulle være chokerende eller overhovedet bemærkelsesværdigt, hvis man kan se mine brystvorter. Jeg er et menneske. Jeg har brystvorter, så hvis jeg har en blonde bh på, så vil man højst sandsynligt kunne se dem.

Jeg er simpelthen blevet så træt af det, at jeg sletter kommentareren eller blokerer personen, hvis jeg lige er i et snappy humør. Det er ikke en stødende kommentar, men det er en ligegyldig kommentar. Kvindelige brystvorter er en ting. De eksisterer. Nogle gange kan man se dem. Deal with it.

Men det lader til, at der seriøst er nogle som ikke kender til den kvindelige brystvorte. Jeg vil nu referere til hvad der blandt pigerne der arbejdede i Agent Provocateur er kendt som “The Joan incident of 2016”. Jeg var i byen iført en buksedragt og en bh fra Agent Provocateur. Bh’en er af modellen Joan og den er lettere bondage inspireret. Dette billede blev lagt på Instagram og senere blev der skrevet et par artikler om det.

skaermbillede-2017-09-19-kl-17-50-21

Bh’en eller “toppen” blev i en artikel og i kommentarsporet til billedet beskrevet som udelukkende bestående af snore. Undskyld, men hvor fanden tror folk så at mine brystvorter sidder??

Til Guldtuben var jeg igen iført et outfit fra Agent Provocateur. Denne gang en guld silkepyjamas. Der kommenterede en journalist på, at mit tøj var lidt gennemsigtigt. Da jeg svarede, at jeg faktisk havde en bh på inde under, mener jeg, at han sagde, at man stadig kunne se lidt brystvorte. Lidt. Altså hvis du kun kan se lidt brystvorte, så kigger du måske også bare for intensivt på mine bryster. Men I kan da selv vurdere hvor “slemt” det er her.

21908130_10212004436417770_1229438224_o

Det skal lige siges som slutbemærkning, at jeg altså ikke “raser”, bare hvis der sidder nogen journalister og vil gengive det her 😉 Og intet had til jer journalister. I er søde og rare og giver jo bare folket de artikler, som de klikker på <3 Men ja, kvindelige brystvorter findes. Deal with it. Det er ikke så sensationsværdigt at man ligefrem behøver at kommentere helt nøgtern “nipples”.

Kan I forstå hvad der skulle være så sindsoprivende ved kvindelige brystvorter?

33 kommentarer

 • Ja, der findes mange sølle taber mænd, som synes, at det er fedt at skrive nedværdigende kommentarer. Jeg beundrer din lyst og evne til at tage kampen mod dem.
  Keep up the good work:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michael

  Ja, hvad er meningen med at folk går op i det? Det er en del af alles kroppe, alle har set en. What so ever, om du ser det på en anden person, du har set det før

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brian

  Kære Nikita
  Du skriver til Rasmus at det ikke er et “free the nipple” indlæg. Det kan jeg godt se at det ikke er. Men det er vel et “a-nipple-is-no-big-deal” indlæg hvis jeg forstår det ret? Og det er vel også Free-the-nipple bevægelsens budskab, hvis jeg forstår dem ret? Så jeg kan godt se en vis samklang.

  KH
  Brian

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Rasmus spørger basically hvorfor jeg ikke altid bare viser mine brystvorter og hvorfor de alligevel er “gemt væk” af blonde bh’er. Det er de fordi, at jeg ikke har en free the nipple dagsorden. Jeg går i det der passer mig, og hvis man tilfældigvis kan se lidt af mine brystvorter, så er det bare sådan det er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brian

  Hej Nikita
  Jeg kan godt forstå at du synes, at der er irriterende at folk skal kommentere dine brystvorter, men det burde ikke være overraskende. Kvindelige brystvorter er nu engang tabuiserede idag. På Facebook må man vise sin bare numse, men ikke en kvindelig brystvorte, i meget reality TV censureres kønsdele og kvindelige brystvorter mens bare numser vises frem. Så det er nu engang den sociale konstruktion der er gældende i dag. I 1980ere (ja, jeg er gammel) så man bryster overalt, i parker, på strande, udendørs vandland, i gårdhaver til lejlighedskomplekser, til Grøn kocert, til karneval i København havde flere kvinder kostumer hvor brystvorten var helt synlig, mm.). Til gengæld var de fleste kvinder væsentligt mere blufærdige med at vise deres bare numse frem – men det har så ændret sig nu. I visse afrikanske lande er det decideret upassende at en kvinde går i lårkort eller bruger bukser, mens det er fuldt accepteret at de hiver brystet frem og ammer i alle mulige sammenhænge, inkl, søndagsgudstjenester, familiebesøg, mm. Hver tid og hvert sted har sine kulturelle konstruktioner af forskellige kropsdele og i Danmark 2017 er den kvindelige brystvorte nu engang blevet gjort til noget tabuiseret og dermed noget interessant – deraf free the nipple bevæglesen. Den havde været irrelevant i 1980erne, hvor brystvorten var fri.
  Alt det her ved du jo godt, du har næsten en BA i et humanistisk studie og er bekendt med socialkonstruktivisme og at forskellige kropsdele tillægges forskellige betydninger på forskellige tider og i forskellige steder.
  Så vis endelig dine brystvorter frem (eller lad være og bidrag til mystificeringen af dem). Din irritation over dumme kommentarer er berettiget, men din overraskelse er en smule overraskende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ramsus

  Kære Nikita
  Du skal endelig vise billeder hvor man kan se brystvorter. Det er som en anden også bemærker pænere at se et bryst med synlig vorte end et bryst hvor vorten er dækket til. Men af en eller anden grund er kvinders brystvorter jo tabuiserede. Man taler om free the nipple, ikke om free the breast. Eller nipple slip. Det er alment accepteret at kvinder kan være nedringede og vise dele af brystpartiet, men det er når vorten også vises, at en besynderlig socialt-kulturelt konstrueret grænse overskrides. Det tror jeg desværre ikke du kan lave om på. Og faktum er jo også at du selv glædeligt lægger billeder ud hvor man kan se dele af dit flotte forparti men ikke billeder med helt frit udsyn til brystvorten (bortset fra nogle meget tidlige modelbilleder), højst billeder hvor brystvorten anes bag semi-gennemsigtigt undertøj eller hår. DU har også sagt at du ikke solbader topløs –
  og det handler vel ikke om at folk ikke må se dele af dine bryster men om at de helst ikke må se dine brystvorter? Eller har jeg misforstået noget her? Så du er vel selv – alt andet lige – med til reproducere den grænse og dermed til at gøre den kvindelige brystvorten til noget interessant og lettere utilgængeligt. Men når det er sagt så synes jeg du er jordens smukkeste kvinde med jordens flotteste bryster. Så lad os endelig få flere billeder. KH Rasmsus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Jeg viser så meget af mit bryst, som det passer mig i det øjeblik. Det her er ikke et free the nipple indlæg. Det her er en konstatering af, at brystvorter er helt naturlige og ikke nævneværdige.
   Jeg solbader topløs privat. Den eneste grund til, at jeg aldrig ville gøre det på en strand er af frygt for, at nogen ville tage og så dele billeder af mig. Altså at min nøgenhed i konteksten af at være på stranden og have lyst til at være topløs, pludselig ville blive delt i en helt anden kontekst og uden mit samtykke.

   Jeg er ikke med til at reproducere noget tabu af den kvindelige brystvorte. Jeg ønsker bare ikke at vise mine frem konstant. Det er ikke et politisk statement for mig. Når jeg har et outfit på, hvor man kan se noget, så er det ikke et fuck dig til instagrams retningslinjer eller samfundets normer, det er ganske enkelt hvad der passer mig i det øjeblik.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rasmus

   kære nikita
   tak for svaret. Selvfølgelig viser du det der passer dig og det du har det godt med og sådan skal det også være – men det vi personligt har det godt med og det som personligt passer os er nu engang – hvad enten vi er bevidste om det eller ej – formet af vores samfunds kulturelle og sociale konventioner og standarder. Når kvinder i dag har det værre med at vise bryster end for 30 år siden er det jo fordi de uden nødvendigvis at være bevidste om det internaliserer samfundets gældende normer. Så jeg holder nok fast i at du, når du viser billeder, hvor man kan se en del bryst men ikke har helt klart udsyn til eller slet ikke kan se brystvorten er med til at reproducere en kulturel og socialt konstrueret grænse for hvor meget man kan og bør vise frem – også selvom du ikke selv har den hensigt og ikke selv er bevidst om det. Der er i det hele taget uendelig mange af vores små handlinger og valg der er med til at reproducere en større kulturel/social orden uden at vi tænker videre over det. Det er svært i nutidens individualistkultur at erkende at man egentlig er dybt formet af det sociale og derfor ikke så individuel, som man tror, det ved jeg. KH Rasmus

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Du har vel indset, at alle de ting som du lige har skrevet ved jeg åbenlyst godt?
   Jeg siger bare, at jeg ikke har lyst til at overskride mine personlige grænser udelukkende for at bryde nogen normer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Er helt enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brian

  Først og fremmest, tak! Jeg syntes at det er et lækkert billede og en smuk kvinde i lingeri. 🙂
  Jeg kan ikke helt se hvad der er så “uuuuuhhhh” ved dine brystvorter, siden at de skal kommenteres på?! Men jeg vil så sige at et kvindeligt bryst ser bedre ud når vorten får lov at blive(og ikke bliver photoshoppet/censoreret væk). Måske de fleste mænd bare tænker lidt ligesom medierne gør! Hvis du har nedringet tøj på og man kan se den mindste smule af en vorte, så skal den på forsiden. NIKITA K. TOPLØS! SE ALLE BILLEDERNE HER! .. ja ja, overdrivelse fremmer forståelsen. :b
  Du er jo gude smuk, og jeg er da bare glad og taknemmelig for at du vil dele lidt af dig selv med os andre. Ved ikke om det ville hjælpe at tage tape over vorterne? men så får du nok bare “boobs!” istedet.. 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lantius

  Nikita, det er helt ok, for du har jo dejlige bryster. Jeg havde sku også vist dem lidt 😉 YOLO
  Peace.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Mange tak. Jeg vil dog gerne afstå fra den retorik om at jeg godt “må” på grund af hvordan min krop ser ud. Jeg synes at alle kvinder må vise sig frem lige så meget og lige så lidt som de har lyst til uanset kropstype 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lantius

   Helt enig. Keep up the good work and your head up.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Guillermo

  Yeah, they really do blow up about a small thing, like it’s a huge discovery that no one knows about and then they see it so they have to go on about it in the comments like as if you didn’t notice. 😂 Like really people?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kewin

  Selvom jeg godt forstår din pointe, er det vel rimelig åbenlyst hvorfor folk skriver/reagerer sådan på nipples.
  (kvindelige) Nipples er jo forbudte på alt der hedder sociale medier, og er som regel kendetegnet som grænsen mellem porno/ikke porno.
  At ovenstående så er fjollet og dumt kan vi godt blive enige om, men for mig kan det da ikke overraske at de fanger folks fokus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Tro mig, der findes meget porno på instagram som ikke er defineret ud fra brystvorter eller ej.
   De her retningslinjer er jo så bare med til yderligere at tabuisere den kvindelige brystvorte. Og med de her retningslinjer eller ej, så giver kommentaren stadig ikke mening for mig. En brystvorte burde ganske enkelt ikke være nævneværdig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mads

  Gode pointer nikita, er helt enig med dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Crushcat

  Relax. All these comments are kinda delight. Everybody loves n-s!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   I dont get what you mean by this comment?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bamsefar

  Synes nu stadig at du har for meget tøj på 👌
  Og ja nipples er fantastiske

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Nipples er ikke “fantastiske”. Brystvorter er naturlige og på ingen måde nævneværdige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henrik P

   Hej Nikita, jeg læser og forstår godt hvad du skriver og mener, men… lige denne gang er jeg nødt til at være uenig.
   Vi er enige i at den simple “tankegang”, der får visse mennesker til at gå i Beavis and Butthead tilstand, er pisseirriterende og hvorfor bruge tid på bare at skrive “nipple”? Jeg aner det ikke!
   Når det er sagt så er en brystvorte ikke bare en brystvorte.
   På samme måde som hår ikke bare er hår, negle ikke bare er negle… hår kan være søndagskedeligt, men hår kan også fange opmærksomheden fra alle i et rum.
   En brystvorte, er en stærk sensuel del af en krop, både hos kvinder men også hos mænd.
   Ja, jeg synes en brystvorte er smuk.
   Men går jeg i spåner og stenaldertilstand når jeg ser en? Nej.
   Du må have haft en “snappy”-day da du skrev det her, for en brystvorte er smuk, dejlig og intim. 😊 God dag😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   At nogen synes, at brystvorter er smukke og intime er da fint med mig. Men så er de altså heller ikke så “overraskende” at man absolut må kommentere “nipples”. Det er jo dét det her indlæg handler om. At brystvorter er naturlige – ikke sensationsværdige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berg

  You are very beautiful!
  🇧🇷 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • P.Z.Ravn

  OMG, du har nipples! Jeg er så chokeret!!! :-O XD

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg forstår simpelthen ikke den store kropsforskrækkelse, der foregår ganske simultant (og egentlig lettere komisk) med den store eksponering af kroppen, som vi jo alle lever med. Men det er som om, at kroppen (læs: kvindekroppen) er helt okay at eksponere, når det er andre der gør det. Men når en kvinde selv viser sig frem, så skal det på en måde problematiseres, som om der skal være en forklaring.. Gud, er du klar over, man kan se det? Nå, det er du.. Hmm, så rykker det ved en eller anden opfattelse af, hvad en kvinde ‘må’ eller kan bruge sin krop til. Jeg glæder mig til den dag, hvor indlæg som den her ikke er nødvendige, men indtil da: lækkert at du tager en for holdet og skriver dem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Ja! Jeg er også ofte blevet spurgt hvad budskabet bag mine undertøjsbilleder er. Hvorfor skal der altid være et budskab? Hvorfor kan jeg ikke bare lægge et letpåklædt billede op fordi at jeg synes at jeg så godt ud?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh ja, den tendens har jeg bemærket. At kvinder ofte bliver spurgt om, hvad deres budskab er med at offentliggøre billeder uden ret meget tøj. Det er som om, der helst skal være en årsag (læs: forklaring) på at man som kvinde får lyst til at dele bestemte udsnit af sin krop med andre. Det viser egentlig meget godt, hvor langt der stadig er til, at vi ser kvindekroppe som helt deres egne. Det er i hvert fald pudsigt, at det helst skal problematiseret eller forklares, fordi vi åbenbart ikke forstår “øh, jeg havde lyst til at vise mine bryster lidt i dag?”

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gundager

   Kan da kun give dig ret.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIl Århus og filme ny webserie