Jeg er så træt af at blive kaldt fed

Utroligt hvor mange der kun læser overskrifter

tumblr_m1xxfwtJgK1qh97ovo1_400

Jeg bliver konstant forbløffet af hvor mange mennesker, der kun læser overskrifter og derfra danner sig en holdning. Det fik jeg virkelig bekræftet med mit sidste indlæg. Hvor har jeg dog bare set på mange dumme kommentarer om, at jeg kun siger det for at få opmærksomhed på mig selv. Der har også været søde kommentarer fra folk, der har rost min krop, hvilket da er pænt af dem, men det er bare overhovedet ikke det mit indlæg handlede om.

Mit indlæg handlede faktisk slet ikke om mig. Jeg tog blot udgangspunkt i egne oplevelser. Mit indlæg handlede om, hvordan vi lægger et så stort pres på unge, ved at skrive så nedladende kommentarer om andre.

Jeg går ind for kropspositivitet. Jeg synes, at det er noget af det vigtigste vi kan advokere for. På det punkt, så går jeg faktisk meget ind for, at hvis du ikke har noget pænt at sige, så burde du nok bare ikke sige noget. Det er et problem når store kvinder bliver kaldt uattraktive eller lignende på grund af deres størrelse. Ligesåvel er det et problem når tynde kvinder bliver kaldt syge eller lignende.

Hvad jeg har oplevet igennem min egen ungdom var, at når kvinder der lever op til mediernes og vestens skønhedsideal, blev kritiseret for at være tykke,( for eksempel som det skete med Lindsay Lohan i Mean Girls tiden) så sad jeg tilbage med en forfærdelig følelse af utilstrækkelighed. Fordi her var der en kvinde med en helt fantastisk krop, som stadig ikke var god nok. Det giver en enorm håbløshed. Og det sker stadig med teenageidoler i dag. For eksempel for når Selena Gomez eller Demi Lovato bliver kaldt for tykke.

Det er som om, at vi kvinder aldrig kan gøre noget rigtigt, når det kommer til vores krop. Vi er enten for tynde, for tykke, for trænede, for slappe, ja, listen kan fortsætte i uendeligheder. Og det synes jeg ærlig talt er en skam.

Jeg synes, at vi alle sammen bare burde stoppe med at kommentere negativt på andres kroppe. Om en kvinde vejer 45 eller 90 kg, det påvirker ikke dig. Så hvorfor skulle du dog kommentere på det? Det vigtigste for mig ville være, om hun var sund og rask og tilfreds med sit eget udseende. I sidste ende er det eneste skønhedsideal, man burde forsøge at efterleve sit eget.

Så lad os alle sammen være lidt mere positive! Og for Gods sake i en verden af clickbait overskrifter så læs før du udtaler dig!

6 kommentarer

 • Melissa

  Virkelig godt indlæg!
  Og btw, du ser fantastisk ud. Naturlig slank, jeg er så træt af at alt skal være ekstremt nu. Af nysgerrighed, hvor meget vejer du?

  Du har super gode reflektioner, flere af de indlæg vil vi meget gerne have 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] – Jeg bliver konstant forbløffet af hvor mange mennesker, der kun læser overskrifter og derfra danner sig en holdning. Det fik jeg virkelig bekræftet med mit sidste indlæg. Hvor har jeg dog bare set på mange dumme kommentarer, skriver hun i hendes nyeste blogindlæg. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lullu

  Du er både klog, sød, velovervejet, moden og humoristisk Nikita.
  Jeg synes generelt folk har vanvittigt travlt med at vurdere og “dømme” andre i Danmark… Det er faktisk Helt Vildt synes jeg, jeg FATTER det ikke ( og så stor er min verden nu heller ikke)… Det må bunde i utrolig dårligt selvværd og en strategi der tager udgangspunkt i at hvis jeg skyder på andre, så kigger folk ikke på mig og ser hvor dårligt jeg i virkeligheden går rundt og har det. Trist

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mille

  Det er ikke kun tennagere, der bliver ramt af denne bevidstliggørlse og definitation af, hvordan man helst skal se ud (og ikke se ud). Jeg er 36 og har født to børn. Jeg burde i bund og grund være ret så ligeglad med, hvad andre tænker om mig og min krop. Men faktum er, at jeg aldrig kunne finde på at vise mig i bikini eller badedragt. Jeg er ikke tilfreds med mig selv, og har aldrig været det. Vil aldrig risikere, at andre skal se og tænke om mig, som jeg ser og tænker om mig selv. Det ville være vildt sårende, så jeg pakker mig ind i alt det tøj der skjuler, hvordan jeg ser ud, selv om jeg i bund og grund hellere ville gå i alt det tøj, som kun skønhedsidealet inde i mit hoved kan tillade sig at gå i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Det er jeg rigtig ked af at høre. Jeg tror det er vigtigt at værdsætte ens krop ikke kun for hvordan den ser ud, men også for hvad den kan. Og din krop har altså givet liv til to børn! Det er jo helt fantastisk!
   Jeg håber at du finder en måde at blive tilfreds med hvad du ser i spejlet! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Skide sødt svar

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er så træt af at blive kaldt fed