Champagne og helikoptertur

Jeg er dårlig til babyer

12963475_10207542627195328_4085235842103263665_n

Jeg er moster til tre skønne børn, og selvom jeg elsker dem, så må jeg indrømme, at jeg i de første par måneder af deres liv har absolut ingen interesse i dem. Jeg synes, at babyer er noget af det kedeligste i hele verden! Og det er en upopulær holdning at have. Specielt når man ytrer den holdning til en babys mor.

Min søster har lige født. Mens hun var i gang med at føde ringede min anden søster til mig. Det var nok bare for at inkludere mig i hele oplevelsen og holde mig opdateret, men jeg var lige i gang med at tage en lur, så det opkald tog jeg altså ikke imod. Selvom jeg godt kunne regne ud, hvorfor der blev ringet til mig.

Da jeg så skulle møde babyen for første gang (han hedder forresten Theo, men min interesse i ham er simpelthen ikke stor nok til at kalde ham ved navn, så det er altså bare babyen) får jeg lov til at sidde med ham. Det var også hyggeligt. Mest fordi, at han var varm og jeg småfrøs (Ja, jeg brugte en baby som en varmepude. Sue me!), Anyways.. Alle dåner over hvor smuk babyen er, og et familiemedlem begår så den kæmpe fejl at spørge hvad jeg synes. Hvortil jeg svarer, at han ser sær ud, men det gør alle babyer. Den slags må man åbenbart ikke sige. Folk bliver fornærmet! Men det er jo sandt. Alle babyer ligner hinanden! Når de taler om, hvem ligner han, faren eller moren? Så sidder jeg bare og tænker: En baby. Han ligner en baby! Seriøst, hvis jeg en dag får en baby og den ved et uheld bliver byttet med en anden baby på hospitalet, så vil jeg jo ikke engang lægge mærke til det. Jeg kunne få en sort baby udleveret og jeg ville bare tænke “Hvem har givet min baby en spray tan?”.

En anden babyrelateret bommert jeg lavede, var da mine søstre taler med min kusine om hendes nye halvsøster. Jeg bliver meget forvirret, da jeg ikke havde lagt mærke til, at der var kommet en ny baby i familien. Min søster pointerer så, at jeg endda har set billeder af hende. Der måtte jeg ærligt indrømme, at når folk viser mig billeder af babyer, så tuner jeg lidt ud. Har du set én baby, så har du set dem alle.

Min interesse for babyer ville nok stige, hvis mine søstre bare en enkelt gang lod mig tegne øjenbryn på en af deres babyer! Det ser vildt sjovt ud. Men neeeeej, det er åbenbart synd for babyen. Men at give dem smækbukser på er åbenbart ikke synd. Det er da til at brække sig over.

Nåh, det var bare min lille rant om babyer. Og når det er sagt, så elsker jeg selvfølgelig lille baby Theo og om et par måneder, når han er blevet tyk og begynder at lave ting, vil jeg helt sikkert vise langt større interesse for ham!

17 kommentarer

 • Maria

  Haha fedt indlæg..
  Kan sagtens se det sjove i dit indlæg.. Grinede endda flere gange 😀
  Jeg er selv mor og smeltede første gang jeg så min lille søn.. Men det betyder ikke, at jeg ikke kan forstå andre og se humoren i ovenstående 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina abselon

  Man skal være godt tørlagt for provokerende emner hvis man begynder at bruge “baby kortet” – jeg er sikker på du kunne mere interessant ting at skrive om.. Jeg ved ikke engang om jeg tror på at du mener det her fis eller det er endnu et tamt forsøg på provukation

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Jeg skriver mere ting for at underholde end for at provokere. Og der er selvfølgelig visse jokes i det her indlæg, som jeg regnede med at folk godt kunne regne ud, men åbenbart ikke. Selvfølgelig er det med navnet og varmepuden bare en joke. Jeg clearede det endda med min søster først, fordi jeg ville sikre mig, at hun også så det som sjove kommentarer, hvilket hun gjorde.

   Der er ikke noget med at trække babykortet. Jeg skriver om, hvad der foregår i mit liv og lige nu er min søsters baby selvfølgelig en stor del af det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Fair nok Nikita.
  Jeg har det faktisk lidt på samme måde. Synes ihvertfald at de er lidt kedelige og egentlig bare hårdt arbejde såvidt jeg kan se på mødrene;) Nu er jeg så selv blevet mor for 22 dage siden. Jeg elsker absolut min datter og hun er nemmere end jeg regnede med (eller nemmere end jeg kan forstå det på mine veninder der har fået babyer). Jeg har dog ikke ændret holdning: babyer ligner altså for det meste bare babyer, og jeg kan ikke rigtigt falde så meget i svime over dem (dog i natteamningstimerne når roen falder kan jeg godt se at hun er MEGET sødere end alle andre babyer – så noget hormonelt er der alligevel sket med mig;)).. Når mine venner og familie med stor glæde diskuterer om min baby ligner mig eller hendes far, så står både jeg og min kæreste (faderen;)) uforstående og nævner hver gang: øhm, hun ligner mest en baby lige nu. Det falder altså heller ikke i særlig ren jord ikke at deltage aktivt i den diskussion når det er ens egen baby skal jeg hilse at sige 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Du fremstår utrolig påtaget og selvcentreret, både her og på tv. Jeg ved godt at du da ikke giver en pind for sådanne kommentarer som den her, men det ville virkelig klæde dig at være mere sympatisk. Er glad for du ikke er min søster.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Sådan skriver Nikita Klæstrup i sit seneste blogindlæg. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Den 21-årige blogger Nikita Klæstrup er moster til tre, men det betyder ikke, at hun ligefrem er vild med børn. Det er især babyer, som ikke fanger hendes interesse, skriver hun på sin blog. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N.

  Ej …Hvor er det et ucharmerende indlæg. Jeg håber aldrig, du får børn. Hold da op ….Hvis jeg var dine nevøer/niecer ville jeg nok bare gylper ud over dig i lårfede stråler!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Hvorfor dog det? Det eneste jeg siger, er, at nyfødte børn ikke er så spændende og de laver ikke så meget. Jeg elsker min nevø og mine niecer. Jeg leger konstant med mine to niecer, når jeg er på Lolland. Og bliver direkte sur på min søster, når hun ikke vil sende billeder af den yngste af dem (for hun er virkelig for cute). Det er bare de nyfødte, som ikke kan så meget, som jeg ikke har den store interesse i. Det betyder ikke, at jeg ikke elsker dem i deres første måneder. Jeg kommer bare ikke til at være lige så meget omkring dem i den periode, som jeg er når de er blevet et par måneder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Zodiac

   Du kunne jo altid blive steriliseret, det er trods alt på mode for tiden 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Ellers tak. På trods af at nyfødte er kedelige vil jeg gerne have børn på et tidspunkt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders

  Dejligt at der ikke bliver lagt fingre imellem! Der er da ikke noget mere på samme tid krævende, larmende, lugtende og frastødende væsener end babyer i deres første levemåneder. Problemet ligger sådan set ikke i babyerne, for der har vi alle været, men i alle de mødre (og fædre!), som mener at DERES barn er perfekt og skal vises frem til hele verden.

  Pointen til nybagte mødre og fædre: Vi er ligeglade med jeres børn, hvis ikke vi spørger til dem!
  – og det er der altså ikke noget galt i!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Jeg finder bestemt ikke babyer frastødende og jeg synes da også at min nevø er sød. Han er bare ikke så spændende endnu. Så der går lige et par måneder før jeg kan være med til at dåne over ham og synes at han er noget af det mest fantastiske i verden.

   Men ja, det er problematisk, hvor fornærmet folk kan blive, hvis man ikke gider at se på billeder af deres baby fem timer i træk. Det er min søster heldigvis meget forstående overfor. Hun har desuden også godkendt det her indlæg og kan godt se det sjove i det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lullu

   Jeg synes også at dit indlæg er sjovt 😉 og jeg er endda selv mor!!! ;-D Din holdning er ret normal, (mange) forældre skal også først lære deres nyfødte at kende, før end at de selv “smelter”… jeg var heller ikke en døjt interesseret i babyer før end jeg selv fik en og jeg forventede ikke at andre skulle dåne over min da jeg fik ham… har stadig svært ved at finde den rigtige grimasse frem når jeg møder venner med nyfødte børn. Jeg glæder mig vildt på deres vegne (for det er virkelig det største) men blir ikke specielt blød over den lille klump som sådan. Folk har SA travlt med hvordan andre skal agere – specielt mødre, men dine søstre lyder Cool – Fler´af dem;-)
   Hip Hip

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Uh, jeg bliver godt nok noget provokeret af dette indlæg. (Og ja, jeg er helt med på, at det er meningen) ikke så meget af din holdning til at babyer er kedelige. Det er de helt sikkert for nogen, og ja måske ligner de også hinanden – igen – i hvert fald for nogen. Men det der skurre i mine øre er, at du synes det er vigtigere at tage en lur, end at være en del af din søsters store lykke. Om du kan lide babyer eller ej burde være underornet. Jeg tænker også mest det er skrevet som et oprør og en provokation, fordi du er træt af at blive påduttet “babyboblen” men jeg håber virkelig ikke du er så kontant i virkeligheden. Jeg ville i hvert fald blive noget ked ad det, hvis min søster ikke kunne sætte egne behov til side for hvad der for mig er det største i livet.
  God vind fremover

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Hvis jeg skal være helt ærlig, så var min søster super ligeglad med at jeg ikke talte i telefon med familien under hendes fødsel. Hun havde lidt travlt med andre ting og havde desuden også fuld forståelse for, at jeg på daværende tidspunkt ikke havde sovet mere end et par timer hver nat i to ugers tid. Hun ville hellere fokusere på at føde, end at have mig med på medhør.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flemming

  Haha – dejligt at du skriver det jeg altid har sagt, men dog alligevel holdt for mig selv!
  Du har så evig ret. Babyer ligner bare løgn, men alle kan se ligheder i hele familien. Gab 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Champagne og helikoptertur