Dag 4 i Nikita-uge

Søvnløshed

12e7a4fac133b44ffe793d9a958304d0

Hvis du har fulgt ned på Snapchat og muligvis også lidt på facebook, ved du nok godt, at jeg har lidt at søvnløshed de sidste to ugers tid. Og det har været et helvede. Jeg har ligget vågen til kl. 4 om morgenen, helt udmattet men ude af stand til at sove. Det her virkelig været slemt! Jeg har jo følt det som en hån, når folk sagde “sov godt”. Og hvis nogle sagde, at de ville lægge sig til at sove, følte jeg at det var ren pral 😀

I sidste uge fik jeg så endelig nok og kom frem til, at jeg ikke kunne løse problemet selv. Så jeg tog til lægen. Han kunne så konkludere, at det umiddelbart lød som om jeg var stresset. Jeg fik en recept på sovepiller, men med instrukser om, at jeg altså ikke kunne tage dem hver aften, da jeg så ville blive afhængig. Der tænker man jo lidt, at en afhængighed vel først bliver et problem, når jeg ikke har pillerne længere. Så hvis du nu bare blev ved med at forny min recept… Ej, spøg til side. Man skal være forsigtig med piller.

De hjælper virkelig godt, men jeg kan godt mærke, at de dage jeg ikke tager dem, er det altså stadig svært at falde i søvn. Jeg prøver så vidt som muligt at nedbringe mit stressniveau, men det er overraskende svært. Jeg har en meget travlt hverdag. Jeg har mange jern i ilden og jeg er nærmest konstant på. Der må jeg så bare blive bedre til at finde en balance. Nu har jeg heldigvis en uge, hvor jeg ikke skal særlig meget. Så jeg satser på snart at kunne sove normalt igen.

7 kommentarer

 • sofie

  ellers hjælper den her helt vildt

  https://www.youtube.com/watch?v=Ff39edN94vQ

  er normalt ikke til sådan noget, men jeg falder i søvn på 5 min når den mand snakker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibe

  Kære Nikita, jeg har været der, og det er SÅ ubehageligt. Sovepiller gjorde mig døsig dagen efter. Det hjalp mig meget at lytte til forskellige sleep meditations med kropsscanninger på youtube, hvor du lærer at slappe af i hele kroppen fra fødderne og op til hovedet. Desuden har magnesium citrat fra Solaray( matas) , som virker muskelafslappende, fungeret godt for mig. Tjek lige m lægen/apotek. Har du fået målt D vitamin hos lægen? Og blodprocent/evt blodsukker mm? Lave jern niveauer især kan give træthed. Et råd jeg fik af min læge var, at gå ind i stuen og læse eller se tv, whatever, bare ikke i sengen, så du ikke forbinder din seng m søvnløshed- med ond stress spiral som følge. Men gradvist blive mere og mere træt så kroppen associerer seng med søvn – og sex. Håber du snart får der bedre! Kh Vibe☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hej Nakita.
  Har du hørt om ASMR? Autonomous sensory meridian response ….
  Gå på YouTube og søg på gentelwispering. Hun er helt igennem fantastisk, og hun får mig til at sove på 10 min. Men der skal bruges høretelefoner!
  Jeg bruger det stort set hver dag når jeg lige skal koble lidt af. Nogen ville mene at det er noget sært noget, men giv det en chance.
  Mvh Jane

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg ved godt det lyder new age agtigt, men har du prøvet mindfullnes-meditation? De perioder hvor jeg prøver noget lignende (dog slet ikke i samme grad som dig) hjælper en bodyscan. Bobby Zachariae er nice (når man lige er kommet sig over at det er weird) – måske kan man låne det på biblioteket!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Det har jeg ikke prøvet, men det er da et forsøg værd! 🙂 Tak

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dag 4 i Nikita-uge