Nytårslook og forberedelser

En guide til at finde din bh størrelse

Tid til at snakke om et emne, hvor jeg ser mig selv som en form for connoisseur. Nemlig bh’er. Jeg læste for nylig at 80 % af alle kvinder ikke kender deres egen bh størrelse. For mig virker det helt utroligt, at man ikke selv kan mærke, at ens størrelse er forkert. Et par generelle spørgsmål du kan stille dig selv, for at opklare, hvorvidt du bruger den korrekte skålstørrelse er:

  • Følger dine bryster skålen? Hvis ikke vil dine bryster være ved at hoppe ud, eller der vil være et mellemrum.
  • Fanger skålen det hele af dit bryst? Det skal altså heller ikke stikke ud fra siden.

Spørgsmål du kan stille dig selv, for at opklare, hvorvidt du bruger den korrekte størrelse i omkreds er:

  • Gnaver din bh på ryggen?
  • Giver din bh dig uhensigtsmæssige og overdrevne buler på ryggen?
  • Kravler din bh op i ryggen?

De sidste to kan vel og mærke også skyldes, at du ikke ved, hvordan en bh skal sidde. Men det vender vi tilbage til.

Vi har nu muligvis fastslået, at du bruger den forkerte bh størrelse. Så nu skal vi finde den rigtige! Jeg vil altid foreslå, at du bliver målt i en butik. Derudover skal du huske på, at alle bh’er er forskellige. Den rigtige størrelse i én type skål, betyder ikke nødvendigvis at det er den rigtige i en anden. Gode lingeriebutikker vil kunne vejlede dig omkring størrelse og skåltype. Jeg er personligt meget glad for Agent Provocateur, ikke kun på grund af det smukke lingerie, men også på grund af servicen. Jeg bliver guidet til den rigtige størrelse og den rigtige type bh.

Når du bliver målt i en butik og derefter skal prøve forskellige bh’er, er det vigtigt at fortælle sælgeren, hvad du synes. Hvis du synes, at den sidder for stramt, kan det godt være, at du skal en størrelse op i omkreds. Og som sagt før, størrelser kan variere efter bh-type og mærker, så det er vigtigt, at du tager din størrelse som en guide mere end som en regel.

Såfremt du gerne vil måle dig selv derhjemme har Femina lavet en glimrende guide, som du kan finde her.

Nu har vi fundet din størrelse. Tid til at snakke om, hvordan en bh skal sidde. Og vi tager lige en real life anekdote til at eksemplificere dette. Sidste år så jeg Paradise Hotel for første gang og jeg elskede det! Men da de kom til Miss Paradise finalen, havde jeg lidt lyst til at hoppe ind i tv’et for at tilbyde min vejledning. 4 ud af 5 piger havde en bh, der virkelig var kravlet op i ryggen, grundet, hvad der ligner, overstramning af stropperne.

Skærmbillede 2015-01-02 kl. 15.23.26

Det der ser jo direkte ubehageligt ud!

(Det er desuden et lille trick, som de fleste piger kan huske fra 8. klasse, hvor man overstrammede ens bh for at skubbe ens bryster op. Åh, det var gode tider.)

Når du har fået købt den rigtige størrelse, så skal stropperne strammes så de ikke glider ned af dine skuldre, men ikke så meget at bh’en ikke sidder lige på ryggen. Hvis det føles ubehageligt, så sidder den ikke som den skal.

Nu et billede der gør hele dette indlæg overflødigt, da det egentlig beskriver næsten alt hvad jeg har skrevet.

DP-700131-2

Gå ud i verdenen og find den rigtige bh til dig! (Og gør det mens der er januar udsalg 😉 )

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Nytårslook og forberedelser