Et trick til ren og smuk hud

Fuck ikke dit barns liv op fra dåben

CIIceQdUsAAkOPy.jpg-large

Min søster, Chanel, er gravid, og da de har fundet ud af kønnet, er det tid til at vælge navnet. Det er selvfølgelig ret svært. Du aner ikke, hvor mange mennesker du hader, før du skal navngive et barn. Man vil jo ikke have et ens barn deler navn med ham douchebaggen, der var ens veninde utro, eller hende den irriterende med den nasale stemme man gik i 6. klasse med.

Jeg tænker, at jeg vil bidrage til hele processen ved at skrive dette indlæg, hvor jeg stort set sviner alle navne til inklusiv mit eget og mine veninders.

Hvad gør så mig til navneekspert? Jo, nu skal du høre; jeg har haft to navne! (Forestil dig dramatisk musik). Ok, jeg har måske ikke helt haft to navne, men da jeg lå trygt og godt inde i min mors mave, var hun overbevist om, at jeg var en dreng. Jeg ved ikke om den der scanning, hvor man ser kønnet, ikke eksisterede dengang, eller om min mor bare var så sikker på sin mavefornemmelse, at hun følte, at den var overflødig. Så lige indtil jeg kom ud, og skuffede dem for første (men bestemt ikke sidste) gang, troede de at jeg var en dreng, og kaldte mig Bastian.

Sidenote: Min far ville gerne have døbt mig Mercedes. Så det havde været Chanel og Mercedes … Fra Lolland. Man skal ikke navngive sine børn efter ting, man ikke har råd til!

Som I kan høre, er jeg uden tvivl en form for navnegeni med ekspertise i latterlige navne. Så lad festen starte!!!

Nogle navne lægger bare op til en bestemt karriere. Undgå de navne. For eksempel så er Angelica, Denise, Jessica, Melissa eller Nikita glimrende strippernavne! 

På samme måde er der bare nogle navne, som udelukker ethvert “normalt” arbejde. Christina-Victoria og Oliver-Vincent er måske ikke lige typerne, der arbejder i regnskabsafdelingen hos T. Hansen. Det er Maria Lucia desuden også et glimrende eksempel på. Maria Lucia var jo bestemt fra dåben til at blive musicalskuespillerinde – ingen anden karriere havde jo fungeret til det navn.

For nogle år siden var der en trend med at stave navne med Z i stedet for S. Sikkert, for at gøre navnet mere unikt, men det gør bare navnet irriterende for alle, der skal stave til det. Dit barn går igennem livet med “Nej, det er med Z” som sin mest brugte sætning.

Østerbro-navne irriterer mig også grænseløst. Navne som Vega-My, Mynte og Chili. Dem kan jeg virkelig ikke lide. Der er ikke engang nogen grund til det. (Sorry alle der hedder det. I er sikkert nogle vidunderlige mennesker. Men jeg har også svinet mit eget navn til, so we’re cool right?)

Det er også irriterende med børn, der på en måde bare ikke har fået det “fulde” navn. Såsom Stina og Bastian fremfor Christina og Sebastian. Ville det virkelig være så hårdt for dig at sige hele navnet?

At navngive børn efter Harry Potter figurer eller noget i den stil, har jeg ikke så meget imod. Det viser bare at du er en kæmpe nørd. Meeeeeen! Navngiv ikke dine børn efter film, serier, bøger whatever, som ikke er færdige endnu! Hvad hvis du havde døbt dit barn efter Alma Coin fra Hunger Games, fordi du ikke havde indset, at hun var total douchebag-diktator?

Nogle navne lyder altså også bare som karakterer i en børnebog eller en Disney film. En af mine veninder vil gerne døbe sin fremtidige datter Flora Valentina. Det er så meget en tegnefilmsfigur.

Her til sidst vil jeg gerne tilføje, at selvom der er nogle navne, man ikke kan lide, betyder ikke at de ikke kan vokse på en. Mine niecer hedder Viga og Tria, og jeg hadede begge navne, da de først blev forslået. Men nu elsker jeg navnene, og kunne ikke forestille mig, at mine niecer hed noget som helst andet.

Nu har jeg fået delt alle mine tanker om navne. Jeg har helt sikkert fornærmet nogen. Blandt andet min egen mor, min søster og mine veninder. Derudover har jeg slet ikke bidraget med at finde et navn til min søsters barn, da hun venter en dreng, og jeg har stort set kun snakket om pigenavne. Sorry.

 

 

6 kommentarer

 • Dorte

  Chanel og Mercedes fra Lolland! Det åbner jo en hel verden af fantastiske fortællinger fra udkantsdanmark – Tusind tak for et godt grin. Apropos det med at bruge Z i navne, så ville min kusine døbe sin datter “Zatazha” – Det arme pigebarn havde jo ikke haft en chance!

  Vi er tre kvinder der netop har startet en fælles blog på trefinker.dk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders

  Følgende navne er seje:

  Miloslav Feistauer
  Preben Pi
  Rudoplho Glatnaxe
  Hardbern Æse
  Foxy Mogens
  Sveinbjørnsson
  Diderik Yamamoto jakobsen
  mange_lulz_1969

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Min far ville også have jeg skulle hedde Mercedes – jeg er også fra Lolland

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pierre Jensen

  Ja, der er et eneste navn, som er tilladt efter navneloven, og som man absolut skal indsætte i sin lille drengs navn: “Og”
  Du skal bare vente et par år… – forestil dig at en klasselærer skal råbe din søn “Søren Og Henrik” op…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LMH

  Her må jeg slå et slag for det at have to navne, det styrer.

  Jeg hedder selv Louise Marie Hansen, tænkt hvis jeg ”bare” hed Louise Hansen, keeedeligt…. De

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christian W.

  Så er det store spørgsmål, hvilke navne vil du vælge hvis du rent hypotetisk var gravid? (Lad os lade som om at du venter både en dreng og pige) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et trick til ren og smuk hud