Snaps fra en eksamensperiode

Abusive relationship goals

Her i dag sad jeg og scrollede igennem mit facebookfeed. Der var egentlig intet specielt ved det. Bare en masse politiske updates. Indtil jeg så at en pige på min venneliste havde kommenteret på et billede fra en side som hed “relationship goals”. Det var så det billede i ser forneden.
Abusive
Jeg blev mildest talt chokeret da jeg så det. En sms korrespondance som den burde aldrig være et mål for et forhold! Det er jo på ingen måde et sundt forhold. Det er derimod et forhold med følelsesmæssigt misbrug. Lige nu har det billede over tusind likes. Det vil sige at der er over tusind mennesker, som har set det billede og tænkt, at det var noget man skulle stræbe efter.

Pigen fra min venneliste som havde liket det er et par år yngre end mig. Vi kender ikke rigtig hinanden. Vi er kun facebookvenner fordi jeg i folkeskolen gik i klasse med hendes bror. Det er skræmmende for mig, at unge piger får præsenteret den slags som værende målet for et forhold, når det i virkeligheden viser et følelsesmæssigt voldeligt forhold.

6 kommentarer

 • Anonym

  Godt og skarpt påpeget! Jeg synes også det er bekymrende, og ikke specielt nuttet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrew

  It most definitely is an abusive relationship. One person does not “OWN” the other, like property or chattel. A relationship is supposed to be mutual, not one dominant and the other subservient. (unless you’re into S&M, but even that requires a huge level of trust)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • saarthak khanna

  you are right nikita, but sometimes this defence mechanism from people who are in relationship. They believe that such person might end up cheating on them because lack of trust. This may seem like a abuse but also a defensive tactics from getting hurt emotional.
  If you see the positive side of it you see certain people who think if someone says something like that to them is sweet but it also creates a negative remark that they have complete right on you.
  It’s up to every person conscience how they look at a picture or a comment or a remark.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ChinPowa

  Judging by the style of the text, it is most likely US black couple. IT is quite a traditional behavior among certain social and ethnic groups. Different nations/countries/groups have different codex. Arguing about it is as like, for example, argue about Muslims forcing their women to wear burkas. That’s practically the same thing. If so, why not start arguing with other things?

  As for the question whether it is abusive or not, we can go very deep here and discuss a large variety of problems at once. Let’s just start with this: there is a more or less direct correlation between males being dominant (or better to say “old” or “traditional” approach to family in general) and amount of babes being born per person. The birth ratio in modern countries with less conservative family approach is dropping. Is it a good thing?

  It is of cause not a problem of abusive relationship or does not justify abuse. There is a large portion of health and economic reasons here as well. But family values play an important role and I am pointing out on the whole “old” vs “new” family values thing, where males are more aggressive and protective.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bo

  Hvis en pige/kvinde finder sig i, eller lige frem opsøger, sådanne forhold så er det nok snarere relevant at inddrage en dårlig oovækst eller manglende faderfigur.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   I langt de fleste voldelige forhold, om dette er følelsesmæssigt eller fysisk, så er misbrugen der ikke fra starten af. Den kommer derimod senere i forholdet når kvinden allerede har knyttet sig. Derfor er det farligt at portrættere det som værende normalt eller direkte attråværdigt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snaps fra en eksamensperiode