M! forsidebabe

Kære Susanne Staun

Skærmbillede 2015-04-22 kl. 16.28.34

Jeg kan forstå på den statusopdatering, som du lavede i går, at du ser mig som mere gås end kvinde. Det er din holdning og du har naturligvis at ret til at have denne.

Men jeg kan ikke lade være med at undre mig over, hvad det er du bygger denne opfattelse af mig på? Er det udelukkende mit ansigt og min krop på forsiden af et mandemagasin? Og i så fald, skal der så virkelig ikke mere til før du dømmer andre mennesker?

Havde du taget dig den mindste smule tid til at researche på min person, så ville du kunne se at jeg har skrevet debatindlæg for både Berlingske Tidende, Jyllands-Posten og Politiken. Jeg har en fast politisk blog på MetroXpress. Jeg studerer retorik på Københavns Universitet. Jeg har deltaget i talrige TV- og radioprogrammer, hvor jeg har debatteret både ligestilling og politik. Jeg er udvalgt til at deltage i DM i debat.

Og ja, jeg viser min krop frem. Men jeg viser bestemt også min intelligens og mine holdninger frem. Så kan det godt være, at det får mere opmærksomhed, når jeg viser mig frem visuelt fremfor med retorisk, men er det så min skyld? Er det så mig, der ikke indeholder mere end min krop? Eller er det folk som dig, der udelukkende vil fokusere på det ene fremfor det andet? Dit fokus på denne enkelte forside, fremfor mine mange debatindlæg skyldes ikke andet end, at du gerne vil opretholde en stereotyp opfattelse af, at piger som viser deres kroppe frem, ikke kan være andet end pæne, tomme skaller.

For mig at se er det dybt skadeligt for kvinder overalt i Danmark. Jeg vil ikke sættes i en bås. Men det er lige netop, hvad du gør med din statusopdatering. Du negligerer med fuld overlæg alle mine mange andre bedrifter for at udstille mig som værende intet andet end min krop. Det er en objektificering af mig fra din hånd.

Jeg er mere end min krop og mit udseende. Men jeg vil ikke være nødsaget til at skjule min krop af den grund. Hvis det gør mig til en dum gås i dine øjne, så må det vel være sådan. Men så er du alligevel heller ikke den slags person, som jeg ønsker anerkendelse fra.

8 kommentarer

 • Kylle Nielsen

  Kære Nikita.
  Jeg vil fuldt ud give dig ret i alt hvad du har skrevet i forbindelse med kritikken imod dine letpåklædte billeder.
  MEN.. er det ikke fair at du indrømmer at du elsker opmærksomheden du får fra dit udseende, din påklædning og billeder, og at du bruger det for at skaffe fokus på din politik?
  Er det ikke hvad der i virkeligheden bliver kritiseret?
  At en kvindelig (eller mandlig) politiker bruger sit udseende eller charme til at manipulere deres politik ind i hovedet på vælgerne?
  Der er en bestemt slags forventninger og krav til de folk der ønsker at have indflydelse på vores lovgivning og samfund.
  Du ønsker en bestemt karriere der indeholder (grund)værdier, respekt, ærlighed etc.
  Og du vælger at (pænt sagt) at pisse på de værdier ved at (mis)bruge din pæne krop for at få opmærksomhed hos mænd.
  Det er sQ fair nok at du vælger at gøre det! Det er en fri verden og du har enhvert ret til at være det menneske du vil være.
  Men sidder du ikke selv dagligt og bedømmer andre for de ‘dårlige valg’ du mener at de laver?
  Spring i det mindste af din høje hest og indrøm at det er sådan at det er, istedetfor at spille på feminist kortet.

  Se lige hvad der er sket med alle de andre politikere verdenen rundt, både mænd og kvinder, der har måtte opsige/miste deres job og karriere hvis de gør bare det mindste der minder om dine valg.. så hvorfor skal du have lov til at lege playboy bunny, mens andre bliver smidt i skammekrogen?! …i’m just saying…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   Jeg er ikke politiker og bruger dermed ikke min krop til at få opmærksomhed på min politik. Såååå…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sophia

  Nikita, i just wanted to inform you that you are a sinner and a servant of Satan and a bad role model for the Danish youth. You need to receive Jesus as your personal lord and saviour,otherwise you will be destined to spend eternity burning in pain and agony in the flames of Hell. I will pray for your lost soul. Lots of love and Blessings from your sister in Christ, Sophial

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita Klæstrup

   You got it backwards there, honey. Satan serves me.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Kære Nikita.

  Jeg er netop og heldigvis faldet over din blog. Du skriver nogle rigtig gode og velformulerede indlæg.
  Jeg vil i særdeleshed rose dig for din håndtering af den slutshaming, du har været udsat for siden du viste dig frem i gallakjole. Ja den var nedringet og du ROCKEDE den!

  De nedsættende kommentarer, der bliver ved med at komme både fra dine politiske kollegaer og fra dine medsøstre ryster mig! Derfor har jeg lyst til at fortælle følgende: Jeg kan så godt lide dig! Du fremstår intelligent og målrettet. Du er en stærk person, der ikke lader stigmatiseringen styre hvad du skal foretage dig eller udtale dig om. TAK for det. Tak fordi du er en rigtig god repræsentant for kvindekønnet!

  Politisk er vi ikke enige, men det ændrer bestemt ikke på det faktum at jeg respekterer og værdsætter din stemme i debatten!

  Al held og lykke med dit liv og karriere! Jeg glæder mig til at følge dig.

  KH Amalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders

  Tag dig ikke af hadfuld tale.
  Nej, noget der er vigtigere er, om Du har fået den flaske hun væddede om?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fritz

   Den vrede krimiforfatter skulle nok lige have sovet på det, inden hun skrev sin nedladende kommentar. Når det så er sagt, så er det måske ikke det allerbedste tidspunkt op til en valgkamp at lave erotiske fotos på M!s forside. For mange mennesker signalerer den slags ikke politisk troværdighed, uanset hvad du så ellers måtte mene i medier og på blogs. Selvfølgelig har du ret til at få lavet de billeder, og de er jo også rigtigt gode, men når dit parti så samtidigt kæmper en regulær overlevelseskamp til det kommende folketingsvalg, så er det måske ikke den allerbedste timing.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

M! forsidebabe